דירוג נהגי הקארטינג של ישראל - ינואר 26
- 1 בפבר׳
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 2 בפבר׳
עדכון דירוג נהגי ישראל ה-Top100 האחרון, זה שגם סגר את שנת 2025, סיכם לנו שנת מירוצים מופלאה בא ראינו כיצד הדורות הצעירים סוגרים פערים ובחלק מהמקרים אף עוקפים את הוותיקים. חילופי משמרות כאלה קורים בכל דבר בחיים והפתגם "העתיד שייך לצעירים" מתאים גם לכאן בשינוי קל. גם ההווה. ורעידת האדמה איתה אנו מתחילים את 2026 נמצאת בחלק העליון של הדירוג. אמנם עופרי גרטי ממשיך להוביל לאחר שעלה לשם בחודש שעבר על חשבונו של איציק שחר, אך במקום השני חל שינוי כשלראשונה הוא רושם שם אחר משל שני אלה מאז הושק הדירוג – אביתר נרוב. בכך שחר מאבד מקום חודש שני ברציפות כשלהזכירכם, מאז הושק ה-Top100 הוא הוביל במשך תקופה מאוד ארוכה. ואחרי שחזינו בהשלכות של חילופי הדורות בשנה האחרונה, הרי שהעדכון הראשון של 2026 מסמן על המשך המהפך ואולי אפילו עם טורבו.
נרוב כאמור מדורג שני, 7 נקודות פחות מגרטי. בעדכון הבא יקוזזו לגרטי 34 נקודות, לנרוב רק 3, כך שרק משהו קיצוני ימנע ממהפך הדורות להתקדם לשלב הבא שלו. הבא בתור הוא גרישה בוזוב שמדורג אמנם שביעי, אלא שאם נסתמך על החודש האחרון בו צבר עוד 79 נקודות בעוד שבינו ובין נרוב אף נהג לא צבר ולו נקודה אחת (נוסיף את העובדה שלחלקם מקוזזים נקודות), הרי שמהר מאוד גם הוא צפוי לטפס לכיוון הפסגה. אולי זה לא יקרה בחודש הקרוב, אבל לבטח באלה שאחריו.
מבט להמשך הרשימה אל עבר מי שכן התחרה בחודש האחרון מוצא את עמית ויצמן במקום ה-12 לאחר עלייה של שני מקומות. נועם לביא עולה מקום אחד (מדורג 16) ונועם פרידלנדר שניים (17) כשהשינוי הבא מגיע רק בעשירייה השלישית שם איתן רז עולה שני מקומות (26) ועומר כהן שניצח את מירוץ פתיחת העונה קופץ 5 מקומות (29). אבל העובדה שרק אלה הם הנהגים ששיפרו מקומות בחודש האחרון לא אומרת כלום ובהחלט נראה לא מעט שינויים בחודשים הקרובים ועוד ועוד נהגים שעושים דרכם מעלה ככל שעונת המירוצים תתקדם. האם זה יקרה כבר בחודש הקרוב? מאוד תלוי בתוצאות שנראה בכל אחד משני המירוצים של פברואר – מירוץ מס' 2 של אליפות הארץ ROK קאפ 4 פעימות ומירוץ מס' 2 של סבב ה-SuperLeague.
השינויים הגדולים בעקבות החודש האחרון:
הקפיצה הגדולה ביותר שייכת לסער פריד שעולה מהמקום ה-198 ל-148 (50 מקומות)
אחריו תום וייסמן מהמקום ה-216 ל-167 (49 מקומות) ועידו זיבאי שעולה מהמקום ה-230 ל-195 (35 מקומות)
החודש הצטרפו לדירוג ארבעה נהגים חדשים ואת הכניסה הגדולה עושה דניאל רוזנטל היישר למקום ה-140
אחריו סהר שלח נכנס היישר למקום ה-182 וגל שהרבני למקום ה-205
בחודש האחרון שבעה נהגים יצאו מהדירוג
לרשימת 100 הגדולים שבתוך ה-Top100 לא נכנסו החודש נהגים חדשים
הקפיצה הגדולה בתוך 100 הגדולים שייכת לעבד סעבה שעולה 22 מקומות ומדורג 74
אחריו שלושה נהגים מטפסים 8 מקומות כל אחד – אמיר וינשטוק (מדורג כעת 53), ריבר ברטשטיין (מדורג 54) ושחר בכר (מדורג 64)
הנהגים הבאים שעתידים להיכנס ל-100 הגדולים הם אדם שטרן שמדורג כעת 107 ומאור בנימיני שמדורג 121
דירוג ה-Top100 כולל 270 נהגים, מתוכם 45 השתתפו במירוצי החודש האחרון וממוצע של 34 נהגים למירוץ בכלל הליגות והאירועים




תגובות