דירוג ה-Top100 סוגר את החודש השני לשנת 2024 כשרשימת המירוצים הכוללת עומדת על 99. משמע שהמירוץ הבא שיתקיים ב-15/03 (אליפות הארץ ROK קאפ 4 פעימות) במסלול רמלה יסגור לנו 100 עגול ולאחריו נתחיל לקזז מכל נהג שברשימה את המירוץ הרחוק ביותר, משנת 2017. ואז השינויים בטבלאות יתחילו להיות משמעותיים יותר ונראה צמצום פערים של הנהגים המתחרים כיום אל מול נהגי העבר כשעיקר המתח יהיה כמובן בעשיריה הראשונה של הטבלה. ומה בינתיים?
איציק שחר ממשיך לעמוד בראש הדירוג עם 1,793 נקודות, אך הפער בינו ובין עופרי גרטי צומצם לכדי 328 נקודות. מדובר בקיזוז של 30 נקודות לטובת גרטי, אלא שהוא יכול היה לצמצם עוד אלמלא היעדרותו ממירוץ ה-SuperLeague האחרון בו זכה המנצח ב-30 נקודות דירוג. עם ממוצע של 24.25 נקודות במירוץ לעומת 0 של שחר כיום, והעובדה שמהחודש הבא שחר יתחיל לאבד את הנקודות אותן השיג במירוץ הרחוק ביותר שזה בממוצע 20 למירוץ, הפער צפוי להיסגר עד לפגרת הקיץ ואף קודם לכך אם גרטי לא יחסיר עוד מירוצים. מוטי פרץ המדורג שלישי שומר על מקומו אלא שגם הוא כמו שחר לא התחרה עד כה העונה מה שמאפשר למדורג רביעי יניב הרשקוביץ לצמצם את הפער ל-182 נקודות. עם ממוצע של 18.2 נקודות למירוץ הוא יצטרך עשרה בדיוק כדי להשתוות לו.
הסטטוס-קוו בדירוג נותר עד למקום השמיני אליו מטפס בוריס פריאוברז'ינסקי על חשבון ליאור ויסלברגר שכיום לא מתחרה. הקפיצות הבאות הן של אביתר נרוב שמטפס שני מקומות מהמקום ה-16 ל-14 על חשבון יאזן גזמאווי ועמית ויצמן ודור מלכה שקופץ גם הוא קפיצה זהה מהמקום ה-19 ל-17 על חשבון אור לביא ועידן קרן. קפיצה קצת יותר גדולה עושה נדב בראון שמטפס מהמקום ה-24 ל-21. ובתוך הטופ 100 של ה-Top100 את קפיצה הגדולה ביותר עושה נועם פרידלנדר שמטפס 17 מקומות אל המקום ה-81 ואחריו נועם לביא שמטפס 13 מקומות אל המקום ה-59 וגרישה בוזוב שמטפס 9 מקומות אל המקום ה-38.
עוד נתונים מעניינים בעקבות החודש האחרון:
הצטרפו לדירוג 5 נהגים חדשים – פיודור אריפולין, אליס שימשילשוילי, יוני טל, איתן רז, אמיר וינשטוק
הקפיצה הגדולה ביותר היא של טומי שפירא מהמקום ה-233 ל-169 (64 מקומות)
אחריו אורי שמיר שקופץ מהמקום ה-218 ל-170 (48 מקומות) ומייה בן-יחזקאל שקופצת מהמקום ה-180 ל-139 (41 מקומות)
לרשימת 100 הגדולים לא הצטרף החודש אף נהג חדש
הכניסה הגדולה ביותר ל-Top100 היא של איתן רז שמדרג עצמו במקום ה-161 ואחריו פיודור אריפולין שנכנס היישר למקום ה-176

Comments